Hidrogén terápia

Molekuláris hidrogén (H2)

hidrogén

Egy kicsi molekula óriási egészségügyi potenciállal

A molekuláris hidrogén olyan molekula, ami két egymáshoz kapcsolódó hidrogén atomból áll. 
A természetben a H2-t baktériumok és algák termelik, ami azonban csekély koncentráció ahhoz, hogy számunkra terápiás hatású legyen. De azért mi sem maradunk alul, mert az emberi bélrendszer is fejleszt H2-t, a fel nem szívódott szénhidrátok fermentálása során. Az így termelődött hidrogén kilégzéssel vagy bélgázok formájában távozik a testünkből.
A szabad gyökök a sejtek mitokondriumaiból, azaz “motorjaiból” származó energiatermelési melléktermékek. Mennyiségük mindenkiben más és más. A szabad gyökök igazi agresszorként állandó támadást intéznek a sejtek ellen. A külső elektronhéjukon párosítatlan elektronnal rendelkeznek, ezért instabilak és, hogy kiegyensúlyozzák magukat, mindenáron elektront rabolnak a közeli molekuláktól. Becenevük: reaktív oxigén.
antioxidáns
A szabad gyökök elleni védelem élharcosai az antioxidánsok. Sajnos mennyiségüket és minőségüket az életmódunk, táplálkozásunk, lelki beállítottságunk erősen befolyásolja. Pedig óriási segítséget nyújtanak azzal, hogy semlegesítik a szabad gyökök instabil állapotát úgy, hogy elektront adnak át külső elektronhéjukról a szabad gyök páratlan elektronjának.
Az antioxidánsokat leginkább táplálkozással juttatjuk a szervezetünkbe. Az élelmiszerekkel bekerülők nehezen veszik fel a versenyt a bennünket érő károsító anyagokkal, ezért pótoljuk őket mindenféle tabletták és italok formájában. Az utóbbiakkal nincs gond, mert például a csodálatos Fekete berkenye leve annyi antioxidánst tartalmaz, hogy szinte “természetes gyógyszer” kategóriába is sorolhatnánk. A tablettákkal már más a helyzet, mivel a hatóanyagok így nem közvetlen, hanem közvetett formában, hanem általában cellulóz kapszulában jutnak az emésztő rendszerünkbe és ez sokszor újabb teher az amúgy is sérült szerveinknek (pl. a nyálkahártyáknak).

A másik kevésbé ismert tény, hogy a testünknek van egy saját antioxidáns szint mérő rendszere, ami pont fordítva reagál, mint gondolnánk. A túlzott antioxidáns beviteltől a szint nem emelkedni, hanem csökkenni fog, ezért néha a kevesebb, a több.

szabadgyök
hidrogén terápia
Az agyunk, vérünk 90%-a testünk 70 %-a vízből épül fel, így a sejtjeink akkor érzik jól magukat, ha vízzel vannak körülvéve, ami ideális esetben táplálja őket és elvezeti a salakanyagokat. De ha a sejtek tápanyag ellátása nem megfelelő, ha kiszáradtak vagy nem képesek megszabadulni a salakanyagoktól, akkor kevésbé munkaképesek. Ha tartós a hiány, elkezdenek magából a szervezetből táplálkozni és lerombolják az immunrendszert.
oxidatív stressz

Miért nem hallottál eddig arról, hogy a H2 jót tesz az egészségednek?

Mert “túl egyszerű” megoldás, hiszen a H2-t nem lehet szabadalmaztatni, ami azt jelenti, hogy gyógyszeripari termékként nem fog nyereséget termelni. Emiatt kicsi a média nyilvánossága, kevesekhez jutnak el az információk. Pedig egyre több elméleti és gyakorlati kutató dokumentál tagadhatatlan bizonyítékokat a H2-nek az emberi és állati egészségre gyakorolt jótékony hatásáról. A molekuláris hidrogén kutatása az elmúlt tíz évben exponenciálisan nőtt.
A szabad gyökök által kiváltott elváltozást oxidatív stressznek nevezzük. Az agyunk, a fő irányító központunk, nagyon érzékeny az oxidatív stresszre, ezért a testünk egy külön agy-vér gátat hozott létre, hogy védje ezt a fontos szervet. Hogy minél egészségesebben  működjön az irányító torony (agy) és a környezete (test többi része) rengeteg hatékony antioxidánsra van szüksége.

Miért tökéletes antioxidáns a molekuláris hidrogén?

Mérete miatt

A H2 a létező legkisebb antioxidáns, így átjutva a sejtek falán azonnal dolgozni kezd. Molekula mérete miatt áthatol a gyomorfalon és az agy-vér gáton is, így akadálytalanul ki tudja fejteni védelmi feladatát, amire rajta kívül más anyag nem képes. Más antioxidánsok, pl. a C-vitamin vagy az E-vitamin nagyon nagy molekulák a H 2 molekulához viszonyítva. Ezeknek először keresztül kell jutniuk az emésztőrendszeren, fel kell szívódniuk a bélben, végigutazni a vérrel, hogy a sejtekbe jussanak és csak ezután tudják eltávolítani a szabad gyököket.

Szelektív hatása miatt

A szabad gyökök egy részét a szervezet hasznosítja, viszont a többi ha nem semmisül meg gyorsan a szervezetben, akkor még veszélyesebb szabad gyökké, un. hidroxil gyökké alakul át. Semlegesítés során a H2 szelektíven hat és csak a legveszélyesebb hidroxil gyököket célozza meg.

Nulla toxicitása van

A H2 minden molekulája egy-egy hidroxil-gyököt tud vízzé alakítani. Ezzel nagy mértékben képes a sejteket hidratálni  anélkül, hogy bármiféle melléktermék keletkezne a folyamat során. A keletkezett  víztöbblet kimossa a lerakódott salakanyagokat és útja végén vizelet és izzadtság formájában távozik a testből. Más antioxidánsok maguk is szabad gyökké alakulnak, miután semlegesítették azokat. A C-vitamin például aszkorbil gyökké alakul.

Szinergikus hatású

A H2 nem csak közvetlenül semlegesíti a hidroxil gyököket, hanem segít erősíteni az antioxidáns enzimeket is, mint a glutation-peroxidáz, szuperoxid-dizmutáz, kataláz. Minden egyes antioxidáns enzim és a H2 is más-más szabad gyököt semlegesít, így szinergikusan együtt dolgoznak azért, hogy ne maradjon szabad gyök többlet a szervezetben.
antioxidánsok
A H2 a legerősebb antioxidáns. A képen látható mennyivel erősebb, mint a különböző zöldségek és gyümölcsök. Külön meg kell említeni, hogy a szuperoxidáns címet viselő C-vitaminnál is 176x erősebb.

Molekuláris hidrogén a bőrápolásban

A molekuláris hidrogén legegyszerűbb felhasználási módja, ha hidrogénnel dúsított vizet iszunk. Ezzel toxinmentes hidratációt, erős antioxidáns védelmet és egy belső mosást, salakanyag ürítést tudunk elérni a testben. A bőrápolást forradalmasította a hidrogénnel dúsított víz alkalmazása, mert sejtszinten hidratál, segít kitisztítani a bőrt, amivel befogadóbbá teszi a bejutó hatóanyagok részére és segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket. A H2-vel dúsított víz, minden kozmetikai kezelés alapja.
MiLi Pure Spray

MiLi Pure Spray

A kozmetikai szalonban alkalmazott professzionális kezelések mellett, már otthon is élvezheted a H2-vel dúsított víz kivételes fiatalító hatását. 

A Mili Pure Spray  használatával akár 15 nap alatt újjá varázsolhatod a bőrödet. A kicsi eszköz  szkenner és diffúzor egyben és egy okos APP is tartozik hozzá. Ennek segítségével napi szinten nyomon követheted, hogy változik bőröd állapota. 

A kompakt folyadékszűrő rendszer segítségével a hidratáló tartály hidrogénben gazdag vizet hoz létre. A hidrogénben gazdag víz az egyik legerősebb antioxidáns.

Holistic Skin Clinic

1125 Budapest
Istenhegyi út 81.

Kövess engem!

Küldj üzenetet!