Vannak mágikus, nagy jelentéssel és energiával bíró napok, ilyen a január elseje is. Amíg december zárásakor összegezzük mindazt, ami történt velünk az elmúlt egy év alatt, addig január elsején a nagy bulizás utáni csendes nyugalomban tervezzük az előttünk álló 365 napot.

Mindannyian szeretnénk, ha csupa csodás és jó dolog történne velünk, de sokszor elfelejtjük, hogy életünk eseményei nem csak szerencse kérdései, hanem intelligens erőfeszítések eredményei. Ezért fontos, hogy ne csak úgy „belehuppanjunk” az áramlásba, lesz ami lesz alapon, hanem készítsünk stratégiát, azaz tervezzünk.

Az elmúlt év legfantasztikusabb felfedezése számomra az volt, hogy számtalanszor megtapasztaltam agyam hihetetlen, kiaknázatlan képességeit.  Végre megértettem, hogy a tudatos elmém számon tartja, hogy mire van szükségem a gondolkodáshoz és életben maradáshoz, és kiszűri mindazt, ami nem szükséges. Vele gondolkodom, érvelek és tervezek.

tudattalan elmém ugyanúgy hozzáfér mindazon információkhoz, amelyeket a tudatos elmém összegyűjt, csakhogy nincs kritikai érzéke. Mindent szó szerint vesz. Nem foglalkozik értékítéletekkel. Nem szűr ki semmit, nem értelmez semmit, egyszerűen csak feldolgozza és eltárolja az információt.

Ennek a ténynek van kevésbé jó és jó oldala is. 

Egy traumatikus élmény, aminek eredményeképpen egy benyomás mélyen beágyazódik a tudattalanba meghatározhatja a gondolkodásmódunkat és cselekedeteinket. Léteznek u.n. elakadásokfóbiák és kényszer cselekvésekamelyek általában akkor alakulnak ki, ha gyermekkorban olyan erőteljes érzelmi hatás alatt, olyan drámai módon tanulunk meg valamit, hogy a tudás mélyen beágyazódik a tudattalanunkba. Felnőtt korban a tudatos elménk továbbra is ugyanazon a gyermeki módon dolgozza fel a bennünket érő információkat, ezért az érzelmek ereje egyszerűen felülírja a felnőtt logikát. Izgalmas tények, amik ismerete segítségemre van akkor, ha a hozzám fordulók egészségi- vagy szépség problémáira keresek megoldást.

De nézzük a jó oldalt is. 

Mivel a tudattalanunk nem tesz különbséget a valóban létező és a csak a fantáziánkban létező dolgok között, ha kellő meggyőző erővel ültetünk egy gondolatot a tudattalanban, az minden további nélkül elfogadja ezt a gondolatot, és tényként fogja kezelni. Idővel a tudatos elméd számára a gondolat hiedelemmé, végül pedig szokássá válik. Ez az, amivel bármit, ismétlem bármit elérhetsz az életedben, ha tudatosan tervezel és teszel is érte!

Megosztom veled azt a Hitvallást, amit én erre az évre beültetek a tudatalattimba, hogy a tudatos elmémmel felszínre hozva a gondolatokat, elérjem mindazt, amit ebben az évben szeretnék. Remélem segítségedre lesz és Te is megírod a saját Hitvallásodat, hogy termékeny és sikerekben gazdag éved legyen.

Hiszek magamban. Hiszek azokban, akik velem dolgoznak. Hiszek a barátaimban. Hiszek a családomban. Hiszem, hogy Isten mindent megad nekem, amire szükségem van ahhoz, hogy sikeres legyek, amennyiben minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ezt kiérdemeljem hűséges és őszinte szolgálattal. Hiszek az imádságban, és imádkozom, hogy türelmes legyek az emberekkel, és toleráns azokkal, akik nem hiszik mindazt, amit én hiszek. Hiszem, hogy a siker intelligens erőfeszítések eredménye, és nem szerencse kérdése, és nem is azon múlik, hogy hogyan tudom átverni a barátaimat, az embertársaimat vagy munkatársaimat. Hiszem, hogy annyit kapok az élettől, amennyit én magam beleadok, ezért mindig úgy viselkedek másokkal, ahogy szeretném, hogy ők is viselkedjenek velem. Nem rágalmazom azokat, akiket nem kedvelek. Mindig a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtom, mert úgy döntöttem, hogy sikeres leszek az életben, és tudom, hogy a siker mindig lelkiismeretes és hatékony erőfeszítések eredménye. Megbocsátok azoknak, akik megbántanak, mert tudom, hogy olykor én is megbántok másokat és akkor nagyon kell, hogy ők is megbocsássanak nekem.”

                                                                                                                                 Varga Erika