A téli időszakban szinte mindenkinek száraz a bőre,

de a bőr hidratálása alapvető bőrápolási rutin, melyet naponta el kell végeznünk, évszaktól függetlenül. Ezt tehetjük különböző funkcionális kozmetikumokkal, de akár speciális vízzel is. A mélytengeri víz az anyaföld legtisztább és legtermészetesebb vize. Nagy mennyiségű oldott oxigént és több, mint 100 ásványi anyagot, és plusz káliumot  is tartalmaz, – a kálium növeli a tápanyagáramlást a sejtmembránon keresztül, és kiegyensúlyozza a bőr nedvességét –  amik jót tesznek a test keringésének és a sejtek regenerálódásának.

A tengervíz 5 hatása a bőrre

  • hozzájárul a bőr természetes regenerációjához
  • visszaállítja a bőr pH értékét
  • csökkenti a gyulladást
  • megtisztítja a pattanásos bőrt
  • segíti a bőrbetegségek gyógyulását, pl. psoriásis, ekcéma

Milyen tünetei vannak a vízhiányos bőrnek?

  • színtelen, fakó bőrkép
  • hámlás és viszketés
  • bőrfelszíni feszülő érzés.

Bőr barrier, avagy védőgát

A bőrfelszínt védi egy természetes hidrolipid réteg. Amint a hidrolipid filmrétegben csökken a víz vagy a lipidek mennyisége, a bőr nem képes külső barrierként (védőgátként) szolgálni, így a bőrt könnyebben megtámadhatják az allergének és kórokozók.

Hogy óvd bőröd víztartalmát?

A dehidratált bőr kezelésében fontos, hogy vizet juttass a bőrbe olyan anyagokkal, amik képesek azt megkötni. Ilyen vízmegkötő anyagok pl. a hyaluron, az urea, glicerin, peptidek, aloe vera – ezeket keresd a hidratáló krémek összetevői között. Míg a sértetlen szaruréteg mélyebb rétegeiben a víztartalom a 40%-ot is meghaladja, addig a felszínhez közeledve ez az érték jelentősen, akár 10% alá is csökkenhet. Ha igazán szép és egészséges bőrt szeretnél, akkor keress egy kiváló minőségű, minél természetesebb krémet hatékony vízmegkötő anyagokkal és egy eszközt, vagy terméket, amivel vizet is tudsz a bőrödbe juttatni.

Otthoni hidratáló kütyük száraz bőrre

Nekem két kedvencem van a „vizes” kütyük közül. Az egyik a Mili Pure Spray, ami hidrogénnel dúsított vizet hoz létre és diffúzorként működve, a bőr mélyébe juttatja

Mili Pure Spray

Mili Pure Spray

A hidrogén a legerősebb antioxidáns, így nem csak hidratálni tud, hanem természetes sejtregenerálóként is működik. Csökkenti a gyulladást és mérsékli a bőröregedés jeleit, ezzel teltté,sugárzóvá, simává és lággyá varázsolja arcbőrödet!

A víz kulcsfontosságú szerepet tölt be a bőrben. A bőr pedig megkönnyíti a víz útját a külső környezet felé: miközben a víz az irhából a bőrfelszínre vándorol, diffúzió révén impregnálja a különböző rétegeket.

Az aquaporinok azok a csatornák, melyeken keresztül a víz kering a felhámban. Ez az áramlás elengedhetetlen a bőr számára, mert a felhámot nem szövik át az erek. A sejtek életben maradásához szükséges elemek, melyeket a vér szállít az irhába, az aquaporinok segítségével jutnak el a bőr felületi rétegeibe.

 

.

 

A másik „csoda” kütyüm, a D:O2 activator. Egy igen praktikus szerkezet, mert bármelyik női táska zsebében könnyedén elfér, így egész nap nálam lehet. Az üveg alján található mikro-tartálynak köszönhetően, minden használat előtt egy mozdulattal tudok oldott oxigént adagolni a tengervízbe. Télen inkább ezt használom a magas ásványi anyag tartalma miatt.

D:O2 activator

D:O2 activator

Az  oldott oxigént és a 100 fajta ásványi anyagot tartalmazó tiszta tengervíz igazi nagyágyú a száraz, aknés, rosaceás, psoriásisos, ekcémás bőrök otthoni ápolásában.

A sejtek oxigénellátását a sejtmembrán öregedése, az egészségtelen életmód (pl. a kevés mozgás, rossz táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, stressz ) károsan befolyásolja, mely a sejtek anyagcsere zavaraihoz vezethet.

Ha a szervezet elegendő oxigénhez jut, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, növekszik a sejtek energia szintje. A káros anyagok gyorsabban kikerülnek a szervezetből, melynek hatására nő az ember vitalitása, jelentősen javul a közérzete, a ráncok szépen kisimulnak és létrejön az egészséges bőrfelület is.

 

 

Nézd meg a D:O2 activator-t működés közben:

https://www.youtube.com/watch?v=ZwSrqg7IAoU&ab_channel=OxygenCeuticalsSG

Mindkettő eszközt megtalálod a webshopban is: https://vargaerika.hu/uzlet/,